Za sve ljubitelje mange i animea dobra vijest je da 13. siječnja stiže One Piece Odyssey, igra iz franšize popularne anime serije One Piece koju je razvio ILCA, a izdaje Bandai Namco Entertainment.

Slavni gusar, Monkey.D.Luffy, poznatiji kao Straw Hat Luffy i njegova posada Straw Hat Crew plove Novim svijetom u potrazi za sljedećim otokom i novom avanturom. Kada tijekom putovanja dožive brodolom nađu se na bujnom tropskom otoku Waford okruženi olujama koje neprestano bjesne. Igrači će moći istraživati otvoreni svijet s nekoliko likova od kojih svaki posjeduje jedinstvene sposobnosti koje će biti potrebne u bitkama, prelaženju i rješavanju zagonetki. 

Ovaj RPG projekt stvoren je kao znak obilježavanja 25. godišnjice brenda One Piece, a kombinira klasične osnovne elemente JRPG žanra s jedinstvenim elementima animirane serije One Piece.

U projektu je sudjelovao sam tvorac One Piece mange, Eiichira Ode, koji je za ovu priliku dizajnirao nove likove i čudovišta te doprinio glavnom zapletu priče. Za glazbu se pobrinuo Motoi Sakuraba, dobro poznati skladatelj koji je svoj talent pokazao u igrama kao što su Dark Souls i Tales of.  

Prvih sat vremena već sada možemo igrati u besplatnoj demo verziji dostupnoj na Xboxu i PlayStationu dok čekamo da kompletna igra izađe u petak za PC, PS5, PS4 i Xbox series X/S. One Piece Odyssey dostupan je za prednarudžbu u standardnoj i Deluxe verziji.