Iako je Sonyju dugo trebalo da smekša svoje stajalište o Cross-Platform načinu igranja, to se na veselje svih igrača dogodilo prije nekoliko mjeseci. Njihov PlayStation Cross-Play Beta program započeo je, naravno, s planetarnim hitom Fortnite, a od jučer se toj igri pridružio i Rocket League.

Što to znači? Psyonix je u službenoj objavi napisao da svi koji imaju kopiju igre na računalima, PlayStationu 4, Xbox One i Switchu mogu zajedno igrati i natjecati se u Online mečevima (Casual, Competitive i Extra modovi). Cross-Platform igranje je uključeno automatski, a ako ga želite ugasiti imate tu mogućnost u opcijama unutar igre.

Razvojni tim ima u planu u sljedećoj nadogradnji ubaciti jednostavnije organiziranje mečeva i timova s igračima na drugim platformama, a ako vam se to ne čeka, možete sami podesiti putem organiziranja privatnih mečeva iz glavnog izbornika. Za kraj se tim s radošću osvrnuo na ovu vijest, a evo što su rekli:

“Današnja vijest je veoma bitna nama u Psyonixu jer znamo koliko dugo je naša zajednica igrača htjela potpunu podršku za Cross-Platform. Zbog vas, naših fanova, i darežljivih partnera na svim sustavima i servisima je ovo bilo moguće ostvariti. U ime cijelog tima hvala vam na strasti i upornosti dok mi dajemo sve od sebe da od Rocket Leaguea napravimo najbolje moguće iskustvo”.

Rocket League je izašao 7. srpnja 2015. godine, a od tada je postao dostupan na svim aktualnim platformama. Ovaj spoj trkaće i sportske igre možete nabaviti po cijeni od 19,99 eura, dok ćete sve važne informacije pronaći na službenim stranicama.