Serijal Kingdom iz 2015. pod švedskim izdavačem Raw Fury nastavlja cvjetati, a nakon prerađene verzije Kingdom: New Lands iz 2016. i nastavka Kingdom: Two Crowns iz 2018., jučer je najavljen neočekivani novi nastavak koji nosi interesantno i znakovito ime Kingdom Eighties: Summer of Greed.

Ono što je za početak dosta kul je da na igri radi Raw Furyjev interni razvojni studio Fury Studios (shoutout Malom Borni, Juraju i Grgi) koji je inače smješten u Zagrebu, a bit će ovo i značajna promjena za serijal Kingdom jer je radnja smještena u osamdesete godine prošlog stoljeća u malom američkom gradu.

Kad tajanstvena Pohlepa prijeti malom srednjoameričkom gradu, grupa hrabrih klinaca uvučena je u epsku borbu naizgled nepremostivih izgleda da spase svoje obitelji, svoje susjedstvo i svoj grad“, stoji u službenom opisu igre na Steamu. Nažalost, dodatne informacije zasad nisu poznate, no ono što se može zaključiti iz najavnog trailera i par screenshotova je da ćemo umjesto srednjovjekovnog settinga i jahanja konja sada imati retro-futurističko 80’s okruženje te ćemo voziti bicikl. Kul.

Raw Fury i Fury Studios obećavaju da će ovo biti iznenađenje kako za iskusne igrače i fanove serijala Kingdom, tako i za nove igrače i pridošlice, ali i za sve one “koji se sjećaju kako su u subotu ujutro sjedili u pidžami ispred televizije“, aludirajući na nostalgiju za osamdesetima.

Više detalja o Kingdom Eighties: Summer of Greed očekuje se uskoro, a zasad znamo da igra izlazi tijekom 2022. za PC i konzole. Dotad uživajte u igrinom kul najavnom traileru.