Sonyjeva ekskluziva za PlayStation 5 iz 2021. godine, Ratchet & Clank: Rift Apart, ugledat će svjetlo dana na osobnim računalima i to vrlo brzo. Sony i Insomniac Games jučer su u priopćenju na PlayStation Blogu službeno potvrdili vijest i najavili suradnju s Nixxes Softwareom koji će se pobrinuti za PC port.

Osim dobrih vijesti, autori su podijelili i neke od noviteta koji očekuju računalne korisnike među kojima su nekoliko opcija kvalitete ray-traced refleksija na izbor te nove ray-traced sjene za prirodnije osvjetljenje pri vanjskim lokacijama, podrška za mnoge Ultra-Wide monitore i formate rezolucije 21:9, 32:9 pa sve do 48:9 (misli se i na samu igru te unaprijed animirane scene).

Framerates će biti otključan uz podršku najnovijih upscaling tehnologija kao i tehnologija poboljšanja performansi poput NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XSSSS te Nvidia Reflex and Image Quality Enhancing Nvidia Dlatra.

Što se tiče kontrola, najavljena je potpuna podrška za miš i tipkovnice s prilagodljivim kontrolama, a svakako su podržani i kontroleri dok se očekuje potpuna podrška za DualSense dok je spojen žicom s kompom. Više detalja možete pronaći na PS Blogu.

Igra će 26. lipnja biti dostupna u trgovinama Steam i Epic Games, a uz prednarudžbu igre, igrači dobivaju early in-game pristup oružju Pixelizer i setu Carbonox Armor.

U Video Recenziji iz 2021. godine pričamo o tome kako nas je Ratchet & Clank: Rift Apart oduševio svojom jednostavnom, ali vrhunski napisanom pričom kao i odličnim vizualima koji će na PC portu, vjerujemo, donijeti novu dimenziju igraćeg iskustva.