Za vrijeme Nindies prezentacije koja se održala krajem ožujka je Double Fine Productions, razvojni tim poznat po igrama kao što su Psychonauts i Headlander te oživljavanju brojnih klasičnih avantura, najavio suradnju s izdavačem Bandai Namco i svoju novu igru. Nazvali su je RAD, odlučili na rogue-like pristup i svoj tipični šašavi humor i izgled.

Budući da je igra bila najavljena za vrijem Nintendove prezentacije, nismo bili sigurni hoće li stići na druge platforme, ali smo sada dobili više informacija. Osim za Switch, igra je u izradi za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a na sve četiri platforme stići će 20. kolovoza ove godine.

Ako vam treba podsjetnik, RAD je 3D akcijski roguelike smješten u post-apokaliptičnom svijetu u kojem je čovječanstvo prošlo kroz čak dva sudnja dana. Vi se nalazite u ulozi tinejdžera koji je dobio zadatak zaputiti se u Fallow, radioaktivnu pustoš koja se neprestano mijenja i koja je dom svakakvim spodobama. Na vama je da pronađete spas za čovječanstvo i izliječite ono što je uništeno. U tom poslu će vam olakšati razna oružja i mutacije, a kako se radi o rogue-likeu vjerojatno će da ćete nakon svakog neuspjelog pokušaja kretati ispočetka s drugačijom opremom.

Sve što je do sada tim bio spreman objaviti o igri možete pronaći na službenim stranicama, a ako planirate igrati na računalima možete na Steamu dodati igru na popis želja.