Sony je izbacio fiskalni izvještaj za financijsku godinu koja je završila 31. ožujka i unatoč globalnom nedostatku raspoloživih konzola PlayStation 5, možemo zaključiti da Sonyju ide poprilično dobro.

Kompanija je tako zabilježila povećanje od čak 24.3 milijarde američkih dolara naspram istog perioda lani u segmentu prodaje videoigara i online servisa. Apsolutnu premoć ovdje i dalje drže digitalna izdanja igara i dodatni sadržaj, i to iz godine u godine sve većim brojkama. U fiskalnoj godini 2018 digitalna izdanja na digitalna izdanja otpadalo je 43% prodajnih brojki, godinu nakon udio je skočio na 53%, da bi prošle godine 65% svih naslova bilo kupljeno upravo digitalnim putem.

Od posljednjeg godišnjeg fiskalnog izvještaja prodano je ukupno 338.9 milijuna igara za konzole PlayStation 4 i 5, što je pad od 4 milijuna prodanih igara nego godinu prije. No, pretplatnika na PlayStation Plus je za 6,1 milijun više nego u pretprošloj fiskalnoj godini.

U Sonyju su zadovoljni brojkama, a veliku ulogu u svemu imaju i prodajne brojke PlayStationa 5, koji se u potpunosti razgrabi čim se pojavi na policama trgovačkih i online dućana. 

A kako broj prodanih konzola PlayStation 5 raste, tako prošla generacija polako pada u drugi plan. U pretprošloj fiskalnoj godini zabilježeno je 13.5 milijuna prodanih primjeraka konzole PlayStation 4, dok je u istom periodu prošle fiskalne godine ta brojka dostigla svega 5.7 milijuna prodanih konzola PlayStation 4. Ukupno gledajući, PlayStation 4 dosad je prodan u 115.9 milijuna primjeraka diljem svijeta.

 Sonyjev glavni financijski direktor Hiroki Totoki za vrijeme poziva investitorima rekao je: “Planiramo investirati dodatnih 183 milijuna dolara u development sektor kako bismo još više ojačali našu in-house produkciju“. Čini se da je pred nama period bogat Sonyjevim ekskluzivama!