Za vrijeme sinoć održanog The Game Awardsa Microsoft je potvrdio da će Rise of the Tomb Raider u siječnju dobiti prvo veliko proširenje. Radi se o DLC-u naziva Baba Yaga: The Temple of the Witch koji će paralelno postati dostupan na Xboxu One i Xboxu 360.

Službeni opis kaže da će nas ovaj DLC odvesti u Sibir gdje ćemo istražiti tajanstvenu šumu kojoj se malo tko usudi približiti. Jedna od sovjetskih ekspedicija nestala je upravo u ovoj šumi, a naša će heroina Lara u nju ući kako bi pronašla nestalog čovjeka, no ono što će naći jest prava noćna mora.

Ova će ekspanzija pored nove priče donijeti novu opremu i oružja, te dosad neviđene tipove neprijatelja, smrtonosne zagonetke povezane s više desetljeća starom legendom te još mnogo toga. Baba Yaga DLC će bez dodatne naplate biti dostupan svim kupcima season passa, a cijena za obične smrtnike nije poznata.

Rise of the Tomb Raider je na Xbox One i Xbox 360 stigao u prvoj polovici studenog kao privremena ekskluziva. PC verzija na rasporedu je početkom iduće godine, dok će ekipa na PlayStationu 4 čekati kraj 2016.