Da će izdavač 2K Games te razvojni studiji koji su pod njima, kao što su Gearbox Software, Firaxis, Hangar 13 i drugi u sklopu ovogodišnjeg sajma E3 2021 prezentirati svoje nove igre, znamo već od prije, no jučer su procurile informacije o kojim igrama se radi, a curenja je kasnije potvrdio poznati novinar Bloomberga, Jason Schreier.

Najistaknutija nova igra među njima je novi Borderlands, o kojemu se šuška već jako dugo. Da Gearbox za izdavača 2K Games i Take-Two Interactive radi na novoj igri u serijalu Borderlands, koja bi mogla biti spin-off, detaljno smo pisali prošloga mjeseca. Te glasine očito su bile istinite, pa će tako Gearbox na svom predstavljanju na E3-ju otkriti igru koja nosi naziv Tiny Tina’s Wonderlands. Hoćemo li u njoj igrati kao Tiny Tina iz prethodnih igara serijala, ostaje za vidjeti 12. lipnja.

Naravno, iz 2K Gamesa će na E3-ju najaviti i NBA 2K22, novu igru dugogodišnjeg košarkaškog serijala. No, čini se da se za fanove Avengersa također sprema nešto novo, jer procurilo je da studio Firaxis Games (tvorci strateških igara Civilization i XCOM) rade na strateškoj Marvel igri. Ta igra zasada ima kodno ime CODA i navodno će biti strategija na poteze u stilu XCOM-a, ali u univerzumu Avengersa i drugih Marvel likova.

Uz sve to, spominje se i nova akcijska igra koju karakteriziraju kao spoj Cthulhu univerzuma i serijala Saints Row. Ta igra navodno je još u ranoj fazi razvoja te ima kodno ime Volt. Sumnja se da je to nova igra studija Hangar 13 (Mafia III i Mafia: Definitive Edition), no je li to tako, saznat ćemo za samo nekoliko dana.

U svakom slučaju, Gearbox Software u sklopu E3-ja imat će prezentaciju svoje igre već u subotu, 12. lipnja, dok će njegov izdavač Take-Two Interactive i 2K Games imati dodatnu vlastitu veliku prezenaciju u ponedjeljak, 14. lipnja