Već svi iole zainteresirani gameri na svijetu vidjeli su fotografije i dizajn testne devkit verzije nadolazeće konzole PlayStation 5, no dosada nismo imali prilike vidjeti kako će potencijalno izgledati sami novi kontroler, koji će zamijeniti dobri stari DualShock 4. Sada, pak, imamo i njegove prve fotografije koje su procurile na internet.

Dakako, valja prvenstveno spomenuti da su posljednjih dana internetom kružile slike nacrta i patenta novog PlayStation 5 kontrolera te su mnogi zaključili da novi dizajn neodoljivo podsjeća na prethodni DualShock 4, a nove fotografije koje je na Reddit postavio korisnik u/Browning9978 to i potvrđuju. Također, valja istaknuti da se fotografije odnose na testnu verziju kontrolera te je sasvim moguće da finalni proizvod neće tako izgledati.

PS5 Devkit Cleaning from r/PS5

Naime, kako su brojni razvojni studiji i developeri već prije neko vrijeme na korištenje dobili testne devkit verzije konzole PlayStation 5 zajedno s kontrolerom (naravno), tako ju je dobio i stanoviti Patrick (ostatak imena zacrnjen) koji je fotografije prvenstveno podijelio na facebooku. Njegov je posao, kako u facebook postu kaže, čistiti konzole “povremeno u U……”.

Što to točno znači? U Ubisoftu? Nekom drugom razvojnom studiju čije ime počinje na U? Zasada ne znamo, a misteriozni Patrick (za koga sada čitav internet moli da nije izgubio posao) nije dalje elaborirao, već je samo zamolio da nitko dalje ne dijeli fotografije. Sasvim logično, “netko” (aka u/Browning9978) je fotografije svejedno podijelio na Redditu, a možete ih još detaljnije vidjeti u nastavku (klik na fotografije za povećanje):

Kao što je iz slika vidljivo, novi kontroler za PlayStation 5, kako se i dosada šuškalo, zaista je nevjerojatno sličan kontroleru za PlayStation 4 te su razlike minimalne, a jedina “veća” razlika koja se može primijetiti je da je touchpad pri vrhu kontrolera nešto uglatiji te da potencijalno ne prelazi rub kontrolera, kako je slučaj s DualShockom 4.

No iz kuta iz kojega su fotografije uslikane i s obzirom na osvjetljenje, malo toga drugoga je jasno i vidljivo, stoga nam za više detalja ostaje čekati službeni Sonyjev prikaz kontrolera DualShock 5. Dotada, Patricku iz “U…..” želimo uspjeh u daljnjim poslovnim pothvatima.