Kao što smo prethodno najavili, danas se održala peta epizoda CD Projekt REDovog live eventa Night City Wire, usmjerenog na Cyberpunk 2077, koja je ovoga puta bila najuzbudljivija dosad.

Tako smo u pola sata dobili hrpu novog materijala i sadržaja, naknadno podijeljenog u čak pet različitih videa. Epizoda je počela novim i dosad možda najdetaljnijim uvidom u legendarnog Cyberpunk lika poznatog kao Johnny Silverhand, kojega tumači još legendarniji Keanu Reeves.

Nakon uvodne gameplay špice, dobili smo petominutnu priliku zaviriti “behind the scenes” i to upravo sa spomenutim Keanuom Reevesom, koji nam je objasnio i približio vlastite dojmove sa snimanja i što misli o samoj igri, kao i o liku kojega tumači. 

Naravno, video u kojemu Keanu govori o Johnnyju Silverhandu prožet je nizom novih isječaka gameplaya koje ne želite propustiti ako ste imalo nabrijani na Cyberpunk ili ako ste fan Keanua.

Nakon gotovo deset minuta usmjerenih na Silverhanda, dobili smo još jedan potpuno novi uvid u stvaranje same glazbe za igru. Odnosi se to podjednako na glazbu poznatih bendova i izvođača, koliko i na originalni soundtrack kreiran specifično za Cyberpunk, a u svemu tome saznali smo i više o glazbi koju ćemo moći čuti i na radio postajama u igri dok se vozimo u raznoraznim vozilima. 

Od tvorca soundtracka do brojnih poznatih glazbenika koji su doprinijeli glazbi i zvuku Cyberpunka, sve to naći ćete u sljedećem videu:

Nova epizoda Night City Wire donijela nam je i potpuno novi uvid u naprednu tehnologiju koja pogoni igru. Ta tehnologija, softver i usluga nosi naziv JALI, a služi za to da audio prijevodi igre na različitim jezicima budu što autentičniji. 

Tvorci toga softvera ističu da se radi o stvaranju najnaprednijih facijalnih animacija likova, jer uzima stvarni audio te automatski na temelju toga generira pokrete lica. 

Za sami kraj nove epizode sačuvan je kompletno novi petominutni gameplay trailer koji apsolutno morate pogledati. Prije toga samo ćemo reći da Cyberpunk 2077 izlazi 10. prosinca za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One te Xbox Series X/S.