Prošlogodišnji višestruko nagrađivani indie dragulj te predivni platformer imena GRIS, kojeg nam donose Nomada Studio i izdavač Devolver Digital, već idućega tjedna u utorak 26. studenog stiže na PlayStation 4.

Igra je od izlaska pa sve do sada bila dostupna za PC, Nintendo Switch i iOS, a dolazak na PlayStation 4 definitivno je logičan slijed, iako je to potrajalo punih godinu dana. Kako kažu iz malenog razvojnog studija Nomada, dovesti igru na plejku bio je za njih poprilično velik pothvat, stoga su si uzeli dovoljno vremena kako bi port na PlayStation bio najbolja moguća verzija igre koja može biti.

Tako nas u verziji igre za PlayStation 4 očekuju još ljepši i potpuno prerađeni vizuali u 4K rezoluciji, a prerađena je i glazba s koje je uklonjena kompresija, pa će, obećavaju iz studija Nomada, audio dizajn i glazba imati još čišći i svjetliji prizvuk. Uz sve to, studio je dodao i određena “quality of life” poboljšanja te ubacio i jedan interesantan easter egg koji će biti ekskluzivan za PlayStation 4 verziju igre.

Zašto je GRIS prošle godine pobrao jako dobre ocjene te skupio nekoliko različitih nagrada za svoj rukom crtani vizualni stil, fluidne animacije i tešku emocionalnu priču kojom se bavi, saznajte tako što ćete pogledati novi trailer kroz koji je najavljen dolazak igre na PlayStation 4.