Dead Cells je višestruko nagrađivana 2D piksel art rogue-lite metroidvania s elementima žanra souls-like, koja je na tržište nakon gotovo godinu dana Early Accessa izašla u kolovozu 2018. godine. Do danas je dobila više od nekoliko besplatnih DLC-a i nadogradnji, a 11. veljače u igru stiže i prvi “plaćeni” DLC imena The Bad Seed.

Nakon dosadašnjih čak 16 velikih i besplatnih nadogradnji, ovaj novi DLC bit će potrebno kupiti s obzirom da u igru donosi zaista puno novog sadržaja, novih lokacija, nova oružja i nove neprijatelje. Kako ističe razvojni studio Motion Twin, dva nova velika područja koja kroz DLC The Bad Seed stižu u igru su Arboretum i The Swamp.

Kako studio (poprilično sarkastično) navodi u opisu najavnog trailera za DLC, Arboretum je “opuštajuć i miran zelenik kojeg nastanjuje miroljubivi klan gljiva s razumljivom željom ubijanja našeg protagonista“, dok je The Swamp “štetno područje kojim vlada skupina mutanata koji žive na drveću i koriste koplja“, a tu su i “čudovišta nalik žabama koja koriste otrovne strjelice” te hrpa drugih krvožednih beštija.

Dead Cells DLC imena “The Bad Seed“, ponavljamo, izlazi 11. veljače, kada stiže na PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch i to po cijeni od 5 dolara, a u nastavku pogledajte njegov najavni trailer i pripremite se na umiranje. Jako puno umiranja. Naravno.