Zombie Army 4: Dead War izašao je početkom veljače i oduševio fanove akcijskih igara koji uživaju u odličnom pucanju po hordi kreativno dizajniranih zombija. Našu recenziju možete pročitati u idućem broju časopisa Reboot koji samo što nije stigao na kiosike, no u međuvremenu smo htjeli iskoristiti ovu priliku kako bi s vama podijelili urnebesno smiješne i dirljive prijevode koje smo zatekli u igri. 

“Prijevodi? Kakvi prijevodi? Pa Zombie Army 4: Dead War nije dobio lokalizaciju na hrvatski”, možda ćete pomisliti i biti potpuno u pravu. Ipak, zombi spin-off popularnog serijala Sniper Elite svejedno ima dašak hrvatskog u sebi. Iako se igra predominantno odvija na području Italije, u četvrtoj misiji kampanje imena Zombie Zoo posjetit ćete Lijepu Našu. Gdje je Zombi Zoološki smješten još uvijek ne možemo reći sa sigurnošću budući da je mapa mala nejasna – Rebellion je možda smjestio zoološki vrt epskih proporcija u Gospić, no mi nekako volimo (krivo) misliti da se nalazi negdje u okolici Trilja

Možda bismo se, da smo više pazili na satu zemljopisa, lakše snašli na neurednoj karti zombi Hrvatske.

Bilo kako bilo, veličanstveno zdanje s daškom Mediterana estetski i arhitektonski izgledalo bi prikladnije u Gothamu kao Pingvinova baza nego  kao Gospićko-Triljska turistička atrakcija gdje možete provesti ugodno nedjeljno popodne. 

Iako je natpis zapušten uslijed zombi apokalipse, još uvijek se može razaznati da piše ZOOLOŠKI!

Osim svih mogućih i nemogućih vrsta nacionalsocijalističkih zombija (skraćeno; nazi-zombi), svaki zoološki vrt koji drži do svog ugleda svojim posjetiteljima treba omogućiti raznovrstan popratni sadržaj. Tko od nas u pauzi od headshotanja zombija ne voli zastati i okrijepiti se autohtonim gospićkim delicijama. 

U ponudi su domaće KARAMELA JABUKE, ČAŠA BOMBONA (topla preporuka jest da uzmete 505 s crtom) te uvijek popularna i hrskava POP KUKURUZA

Nećemo vam lagati, otkako smo se prvi put susreli s POP KUKURUZOM taj pojam se počeo koristiti svakodnevno u našem kućanstvu te je zamijenio ustajale i démodé kokice. Budući da su u Rebellionu očito legende, u Zombie Army 4: Dead War možete iz prve ruke vidjeti kako nastaje Pop Kukuruza. 

POP! POP! POP! POP! POP! IGGY POP! POP! POP! POP! POP! POP! 

Ubijanje zombija i zaustavljanje zombi-sotonskog Hitlera da zauzme svijet živih može vas ostaviti gladnima, a samim time i možebitno nervoznima stoga je bitno pojesti nešto konkretno

Crvena Vruća Kobas-ica je također i ime nadolazaćeg DLC-a za Red Dead Redemption 2. Uz ljutu kobaju dobro ide i ledeno hladna limunada.

Ako ste se ponadali da smo gotovi s hranom, grdo ste se prevarili jer uvijek treba ostaviti mjesta za desert

Opće je poznata činjenica da su stari Iliri prvi koristili pojam “žlica sladoleda” kako bi kvantificirali idealnu količinu sladoleda. Kralj Tomislav je prvi prešao na sustav kuglica.

Punih trbuha i naoružani do zuba, možda ćete se željeti zaputiti u neku od životinjskih nastambi. Čudnovati kljunaši su uvijek u modi!

Odmah pored nastambe SISAVCIF nalaze se VODOZEMCIF i PTICEF

Nakon što ste vidjeli sve sisavcef s područja Gospića i Trilja svakako ćete htjeti vidjeti sve ljepote Jadranskog podmorja koje su okupljene u prekrasnoj građevini tradicionalne ličke arhitekture

AKVARIJUM je jedan od najpopularnijih sadržaja u zombi zoološkom stoga uvijek možete očekivati veliku gužvu i kilometarske redove. 

Nažalost, ni akvarijum nije u potpunosti odolio najezdi zombija, stoga u cijelom zombi zoološkom vlada nepisano pravilo da se ne približavate staklu ni pod kojim okolnostima. 

Po posljednjim statističkim podacima, zombi morski psi su prestigli zombi medvjede te su sada najbrojnija populacija zombi životinja u Ličko-senjskoj županiji.

I to je to od našeg zombi zoološkog. Iako smo se dobrano nasmijali ovim prijevodima, izuzetno nam je drago što se ekipa iz Rebelliona potrudila prevesti takve sitnice pored kojih će većina igrača protrčati. Razvojni tim se generalno izuzetno potrudio oko svojih lokacija koje pršte atmosferom te su krcati detaljima, easter eggovima i dobrim dizajnom. Bitno da se nismo izgubili u prijevodu – ljuta kobasica i crvena vruća kobasica ovako ionako imaju isti okus. 

Ovako ČUDNE STVARI nismo očekivali u Zombie Army 4.