PlayStation Store će od 31. kolovoza doživjeti veliku promjenu koja se nažalost (službeno) ne tiče i igrača u Hrvatskoj. Iako je riječ o ukidanju jedne bitne značajke, koristimo riječ “nažalost” jer bi to značilo da smo dosad tom sadržaju mogli pristupiti i s PlayStation računima čija je regija postavljena na Hrvatsku. Da jesmo, ostali bismo bez te značajke, a ovako zapravo ne ostajemo bez onoga čega ionako nemamo. Osim ako na vašim konzolama koristite račune iz neke druge regije.

Naime, od kraja kolovoza PlayStation ukida mogućnost rentanja i kupovine filmova i TV sadržaja s PlayStation Storea. O ukidanju mogućnosti iznajmljivanja takvog sadržaja na službenom PlayStation Blogu oglasila se šefica Video Businessa u Sony Interactive Entertainmentu, Vanessa Lee te poručila: “Primijetili smo da su fanovi PlayStationa u visokoj mjeri počeli koristiti (druge op.a.) pretplatničke servise i zabavan on-demand sadržaj na našim konzolama. S ovom promjenom u ponašanju naših korisnika odlučili smo da više nećemo pružati uslugu iznajmljivanja i kupovine filmova i TV sadržaja putem PlayStation Storea počevši od 31. kolovoza.”

Ova će promjena utjecati samo na novi sadržaj koji više neće biti dostupan, a svi korisnici koji u svojim kolekcijama već imaju TV serije i filmove, nakon 31. kolovoza neće ostati bez njih.