Sony Interactive Entertainment se pohvalio da je njihova konzola nove generacije, PS5, prodana u 40 milijuna primjeraka. Od lansiranja u studenom 2020. je prošlo više od dvije i pol godine i Sony se na tom putu suočio s brojnim izazovima među kojima je bila i pandemija virusa COVID koja je donijela vlastite poteškoće i izazove. 

Uz potporu obožavatelja PlayStationa dosegli smo prekretnicu od 40 milijuna konzola PS5 prodanih igračima od lansiranja“, istaknuo je u javnom priopćenju Jim Ryan. 

Dodatno, Sony je objavio da je anketirao korisnike PlayStationa 5 o njihovim omiljenim igrama i sastavio popis od 40 igara temeljenih na rezultatima. Na njemu su se našli naslovi Astro’s Playroom, Demon’s Souls, God of War Ragnarök, FFXVI, Ghost of Tsushima, The Last of Us Part 1, Elden Ring i brojne druge dobro poznate igre. 

Od inovativnih indie igara do AAA blockbustera, sada je dostupno više od 2500 igara za PS5 te nikad nije bilo bolje vrijeme za iskusiti PS5”, ističe Ryan i zaključuje priopćenje dodatnom zahvalom zajednici obožavatelja. 

Top 40 igara za PS5 prema zajednici fanova