Ugledni pisac znanstvene fantastike Marc Laidlaw koji je u Valveu radio od 1997. i bio zaslužan za Half-Life, sve njegove expansione i Half-Life 2 potvrdio je da nakon 18 godina odlazi u mirovinu.

U emailovima između Laidlawa i jednog obožavatelja koji su objavljeni na Half-Life subredditu, Laidlaw objašnjava kako je u mirovinu otišao uglavnom zbog osobnih razloga i sugerira kako je njegov odlazak bio sasvim prijateljski.

“Više nisam honorarno niti stalno zaposlen u Valveu, ne sudjelujem u donošenju svakodnevnih odluka, nisam glasnogovornik za tvrtku, ne znam većinu povjerljivih informacija, i ne radim na igrama za Valve ni u kojem kapacitetu,” napisao je Laidlaw.

“Bilo mi je dobro, ali u zadnje vrijeme osjećao sam potrebu uzeti odmor od kolaborativnog kaosa produkcije videoigara i vratiti se vlastitim autorskim projektima,” rekao je, dodavši kako se želi vratiti pisanju za druge medije, a ne samo za igre, iako se čini da ostaje otvoren mogućnosti da se vrati pisati za Valve kao freelancer.

Ne zna se je li Laidlaw završio s pisanjem priče za Half-Life 3 prije odlaska iz Valvea. Status Half-Lifea 3 kao takvog dobro je čuvana tajna još od izlaska Half-Life 2: Episode 2 u 2007. Mnogi obožavatelji se pitaju je li Half-Life 3 uopće u razvoju, s obzirom da od Valvea još uvijek nema nikakvih službenih potvrda o toj igri.