Mali nezavisni studio Friend & Foe (kojega su stvorili već prokušani artisti i programeri koji su prethodno radili u nekoliko velikih razvojnih studija) svoju je prvu samostalnu igru Vane izbacio na tržište početkom ove godine, točnije, 15. siječnja. Igra je tada bila dostupna isključivo za PlayStation 4, a ovoga mjeseca napokon stiže i na PC putem Steama.

U našem časopisu Reboot broj 58, Vane smo okarakterizirali kao igru koja, unatoč dugom razvojnom periodu od preko nekoliko godina, ima iznenađujuće puno tehničkih nedostataka, ali nadoknađuje ih interesantnim konceptom i vizualnom izvedbom. Iako je Vane relativno kratak, u svojih nekoliko sati igre ponudit će vam interesantne nadrealističke vizure, metaforičku priču i novitetne mehanike: igrat ćete kao ptica i kao dječak, odnosno transformirati se iz jednog u drugog pomoću mistične magične tekućine.

U međuvremenu, studio je unazad nekoliko mjeseci ispolirao igru, ispravio bugove i sveo greške na minimum. Stoga, ukoliko vas zanima nešto relativno kratko, ali iznimno interesantnih vizuala i s tihim protagonistom, ali uz duboke metafore i radnju koju ćete morati povezati sami, Vane je svakako za vas, a prema novoj objavi studija Friend & Foe, igra na Steam stiže već 23. srpnja 2019., odnosno za dva tjedna od pisanja ove vijesti.

Možete ju dodati na svoju wishlistu putem ovoga linka, a u nastavku pogledajte najavni trailer objavljen povodom skorašnjeg dolaska igre na Steam i službene objave datuma izlaska PC verzije.