Vitez Tame nije jedini koji ima problema s portanjem na PC. Klasični akcijski RPG Tales of Symphonia portan je na PC i dostupan na Steamu od ovog ponedjeljka, i već po izlasku je u problemima za koje se još čeka službeni popravak.

Kao što kaže ovaj thread na NeoGAFu, problemi sa Tales of Symphonia između ostalog uključuju fiksnu rezoluciju od 720p i 30 fpsa, predugo učitavanje, tipfelere, nedovršenu lokalizaciju i netočno prikazane komande, te DRM koji generira novi .exe file svaki puta kada se igra pokrene.

Na Steam stranici Tales of Symphonia predstavnik developera objavio je kako je Bandai Namco “svjestan tih problema”, kako produkcijski tim marljivo radi na tome da ih ispravi, te kako će igrače obavijestiti o promjenama kada se one dogode.

Ako ste nestrpljivi dočekati službeni popravak igre, možete besplatno skinuti ovaj neslužbeni fix koji je napravio Peter “Durante” Thoman, inače poznat po popravljanju PC portova igara kao što su Dark Souls, Deadly Premonition i Lightning Returns.

Tales of Symphonia originalno je izašla za GameCube 2003. i prije izlaska na PC-u portana je na PlayStation 2 i PlayStation 3. PC port baziran je na PS3 portu.