Paper Trail je stigao u prodaju i donio interesantne zagonetke koje se baziraju na savijanju papira. Radi se o narativnoj avanturi kroz svjetove koji nas podsjećaju na animirane filmove iz djetinjstva.

Od tvorca hvaljene logičke igre Hue iz 2016. godine, Paper Trail vodi igrače u avanturu kroz svijet koji je u potpunosti napravljen od papira, gdje će igrači morati presavijati svijet oko sebe kako bi pronašli nove putove i riješili zamršene zagonetke. 

Igrači će pratiti priču o ambicioznoj Paige dok putuje preko razina papira, rješavajući zagonetke i svladavajući prepreke sklapajući svijet oko sebe. Kako igrači napreduju, pojavljivat će se nove mogućnosti igranja, koje će im omogućiti da povlače predmete, osvjetljavaju puteve i guraju stijene preko novostvorenih papirnatih staza. Na tom putu će upoznati mnoštvo šarenih likova koji će svojim zanimljivim pričama upotpuniti doživljaj prekrasnih okruženja u kojima igrači mogu uživati.

Oduševljeni smo što danas konačno objavljujemo Paper Trail”, rekao je Henry Hoffman, osnivač Newfangled Gamesa. “Uživali smo od početka razvoja i jedva čekamo da se igrači probiju kroz svijet koji smo stvorili i otkriju Paigeinu priču.

Paper Trail dobitnik je nagrade BAFTA, te je osvojio već više od 40 nagrada i priznanja, uključujući onu za “Najbolju obiteljsku igru” na Gamescom Awardsu, zatim “Igru godine” na Reboot Developu, potom “Najinovativniju” na IndieXu te za “Najbolju međunarodnu igru” na SXSW Sydneyju.

Dostupan je na PC-ju, PlayStationu 4 i 5, Xboxu One, Xboxu Series X│S i Nintendo Switchu, a također je dostupan putem pretplate na Netflixovoj mobilnoj aplikaciji.