Već neko vrijeme čekamo Genesis Noir, otkačenu i jedinstvenu narativnu avanturu koja je najavljena još 2017. godine, a razvojni studio Feral Cat Den i izdavač Fellow Traveller jučer su objavili da igra službeno izlazi krajem ovoga mjeseca – 26. ožujka.

Kako ističe i sami izdavač Fellow Traveller, nadrealna je to avantura puna atmosfere, koja vješto miješa crno-bijelu noir estetiku, jazz glazbu i astrofiziku i vodi nas na put kroz prostor i vrijeme sve do Velikog praska. “Kada ljubavni trokut između kozmičkih bića postane ogorčeni sukob, svjedočit ćete pucnju kojega je ispalio ljubomorni bog – inače poznatog kao Veliki prasak“, centralni je opis zapleta radnje ove igre.

Radi se zapravo o narativnoj i potpuno drugačijoj point’n’click avanturi koja će se fokusirati na taktilne zagonetke i istraživanje, eksperimentiranje s objektima u okolini i…doslovno sviranje jazza kroz rješavanje zagonetki. Eksperimentiranje je ključna riječ za ovu igru, jer ako postoji išta toliko na granici između inovativnog eksperimentalnog iskustva, čistog umjetničkog djela i videoigre, onda je to upravo Genesis Noir u kojemu ćemo istovremeno istraživati crne rupe, cugati u jazz bircevima, saditi vrt i pokušati zaustaviti nastanak svemira prije Velikog praska.

Ovo rijetko bizarno, atraktivno i mehanički jednostavno iskustvo 26. ožujka dolazi na PC (Steam, Epic Games Store, GOG), Xbox One i Nintendo Switch. Cijena na svim platformama bit će 15 eura, dok će specijalno PC izdanje Cosmic Collection koštati 28 eura i uz igru uključivati soundtrack, digitalni art book i interaktivni strip.