Ori and the Will of the Wisps, očekivani nastavak jedne od najljepših platformerskih avantura ikad (Ori and the Blind Forest), na tržište izlazi 11. ožujka, a danas stiže vijest da je igra napokon “pozlaćena” i spremna za distribuciju.

Vjerojatno mnogi od vas već znaju, no za one koji ne znaju, stiže podsjetnik: izraz “pozlaćen” (engl. “gone gold”) označava da je potpuno završen razvojni proces igre te da je njezina konačna verzija službeno dovršena, odnosno da je u svom zadnjem stadiju prije puštanja u prodaju te da je fizička kopija igre spremna za umnažanje.

Tako nas je danas putem službenog twitter profila igre Ori razvojni tim Moon Studios obavijestio o završenom razvojnom procesu Xbox One i PC ekskluzive koju zaista jedva čekamo zaigrati. U istom tweetu, studio je objavio fotografiju jednog od članova studija koji u ruci drži “sprženu” finiširanu verziju igre na Bluray disku, istovremeno nas podsjetivši da je već sada za prednarudžbe dostupno i fizičko kolekcionarsko izdanje igre.

Posljednji gameplay trailer za Ori and the Will of the Wisps vidjeli smo na ceremoniji The Game Awards 2019 u prosincu te vam ga ponovno donosimo u nastavku teksta, a na samom kraju ponovno ističemo kako jedva čekamo zaigrati novog Orija, koji na PC i Xbox One (pa čak i u sklopu pretplate Xbox Game Pass) stiže 11. ožujka – za samo mjesec i pol dana!