Tijekom Nintendovog DirectaIndie World” najavljeno je tridesetak igara koje dolaze na platformu Nintendo Switch, a među njima se pronašla dosadašnja ekskluziva za Microsoftov Xbox One i Windows – Ori and the Blind Forest.

Najava ove igre ukazuje na nastavak ugodne suradnje Microsofta i Nintenda koja je započela izlaskom igre Cuphead za Nintendo Switch te kasnijom najavom o dolasku Banjo-Kazooiea kao jednog od igrivih likova u naslovu Super Smash Bros. Ultimate.

Ako ste kojim slučajem propustili igru ili vas je nekako zaobišla, radi se o prekrasnom 2D platformeru koji sadrži veoma emotivnu priču, prekrasne krajolike i veoma zabavan gameplay kojega krase zanimljive i inovativne gameplay mehanike.

Valja napomenuti da će na Nintendo Switchu biti dostupna samo Definitive Edition verzija igre koja donosi mnogo novog sadržaja u samu priču i gameplay igre.

Ori and the Blind Forest na Nintendo Switch dolazi 27. rujna, a na temelju cijene Cupheada na istoj platformi, možemo pretpostaviti da će koštati 20 eura.