Da Call of Duty: Black Ops 4 još uvijek nije mrtav, dokazuju razvojni studio Treyarch i izdavač Activision, koji su danas u igru ubacili potpuno novi sadržaj pod zajedničkim nazivom Operation Apocalypse Z. Radi se o sadržaju koji donosi brojne novosti u sve igrine modove (Multiplayer, Zombies, Blackout), a tematika su, naravno, zombiji. Tako ovoga puta zombiji nisu ekskluzivno vezani uz Zombies mod, već horde mrtvaca naviru u sve modove te dolaze značajne promjene i u Multiplayeru i u Battle Royale modu Blackout.

Novi sadržaj očekuje i one koji posjeduju standardnu inačicu igre, ali i za vlasnike Battle Passa, koji dobivaju tri dodatne Multiplayer mape, dva bojna polja s tematikom zombija i brojne druge novosti. Što se tiče moda Zombies, u igru stiže poznata priča Aether, koja će kroz ovaj novi dodatak “Alpha Omega” doživjeti nove dimenzije i igračima pružiti novo interesantno iskustvo. Generalno, za sve vlasnike igre (i one koji ne posjeduju Battle Pass), u igru stiže i potpuno novi igrivi lik – specijalist imena Reaper, koji ima strojnicu zvanu Scythe, a osim strojnice na raspolaganju ima i sposobnost zvanu Radar Shroud s kojom neprijateljima može blokirati korištenje minimape.

Cjelokupni sadržaj eventa Operation Apocalypse Z prigodno pripremljen na jednoj slici (klik na sliku za povećanje)

Možda najuzbudljiva je činjenica da nama omiljeni Battle Royale mod Blackout također dobiva značajne tematske promjene: umjesto sunca i svjetla, čitavu Blackout mapu zadesila je noć ususret dolasku zombija, a širom mape očekuju nas raznorazna zombi iznenađenja. Iz Treyarcha tako u Blackout donose i dvije varijante igranja na mapi: The Haunting Fog je ograničeni vremenski mod za Quadse, gdje će mračna magla imati utjecaj na gameplay i tjerati igrače na smišljanje novih strategija kako bi preživjeli do kraja kruga, a klasična varijanta igranja Blackouta dobiva također zombi tematiku, ali bez magle.

Naravno, cjelokupni Operation Apocalypse Z donosi još hrpetinu novosti, oružja, skinova i svega što vam srce želi. Stoga, za detaljnije informacije posjetite službene stranice igre putem ovoga linka, a u nastavku pogledajte novi službeni trailer za event. NAPOMENA: Operation Apocalypse Z od danas (9. srpnja) dostupan je prvenstveno na PlayStationu 4, a naknadno će doći i na PC i Xbox One.