Na forumu Resetera korisnik Jawmuncher postavio je objavu u kojoj možemo pronaći najzanimljivije detalje Capcomovog godišnjeg izvješća. Između ostalog, Capcom je istaknuo potrebu povećanja prodaje svojih naslova putem digitalnih platformi i ponovno “buđenje usnulih projekata”.

Uz te bitne stavke, vidljiva je i najava razvoja novih IP-a, što nas ne treba posebno iznenaditi, s obzirom da vijest dolazi direktno od Capcoma. No, skrenimo pozornost na trenutne naslove. Resident Evil 2 ove je godine naprosto oduševio publiku, a najavljena je i nova igra koja će biti smještena u Resi svijetu, Project Resistance, pa se stoga odmah možemo zapitati što nam Capcom iduće sprema. Sudeći po gore spomenutom ulaganju u projekte koje je pojelo vrijeme, možda je red za remake Resident Evila 3 ili još bolje, Dino Crisis serijala, koji novi nastavak nije dobio još od 2003. godine.

Cijelo izvješće možete pročitati ovdje, a dodajmo još kako je Resident Evil serijal prodan u 91 milijun primjeraka, Monster Hunter u 53 milijuna primjeraka, Street Fighter serijal u 42 milijuna i Mega Man serijal u preko 35 milijuna prodanih digitalnih i fizičkih kopija (podaci od 31. ožujka 2019. godine).