Na stranicama GeForce.com se pojavio članak kojim Nvidia najavljuje blisku suradnju sa Square Enixom glede nadolazećeg novom poglavlja serijala Tomb Raider.

Kako sami kažu, Tomb Raider je jedna od najpopularnijih franšiza koja je do sada ostvarila preko 63 milijuna prodanih primjeraka, a ove jeseni stiže novo poglavlje Shadow of the Tomb Raider, kao nastavak Tomb Raidera iz 2013, i Rise of the Tomb Raider iz 2015. godine.

Za Rise of the Tomb Raider, Nvidia je usko surađivala sa Square Enixom, Eidos-Montréalom, Crystal Dynamicsom i Nixxesom kako bi sklepala, po njihovim riječima, “fantastično” PC iskustvo s odličnim performansama igre uz vrlo visoku razinu detalja i grafička poboljšanja ekskluzivna za tu platformu.

Zadovoljstvo im je objaviti kako se slična situacija ponavlja i s Shadow of the Tomb Raider koji će iskoristiti sve pogodnosti GeForce platforme, te povezanih tehnologija. Objava je popraćena i sa dva promotivna videa The End of the Beginning i Developing Shadow of the Tomb Raider for PC koja možete pogledati na linku.