Darksiders Genesis – ARPG spin-off u poznatom serijalu hack’n’slash metroidvania akcijskih avantura Darksiders – na tržište za PC (i Google Stadiu) u trenutku pisanja ove vijesti izlazi za točno tjedan dana, odnosno 5. prosinca, a ususret tome razvojni studio Airship Syndicate i izdavač THQ Nordic donose nam novi trailer u kojem nas “pobliže” upoznaju s protagonistom i četvrtim jahačem apokalipse imena Strife.

Strife je dosad jedini od četvero jahača apokalipse s kojim u prethodnim punokrvnim nastavcima serijala nismo imali priliku zaigrati i zajahati, a još uvijek se čudimo kako to da je THQ Nordic odlučio uvesti ga kroz akcijski RPG spin-off Genesis koji više sliči i funkcionira kao Diablo, umjesto u punokrvnom četvrtom nastavku serijala Darksiders, no nećemo se žaliti – želimo više Darksidersa.

Prema opisu novog trailera, Strife je istovremeno “impulzivan i dosjetljiv” te živi prema pravilu “Prvo pucaj, a onda postavljaj pitanja”. Na raspolaganju ima svoja dva vjerna pištolja – Mercy i Redemption (naravno, svi bitni predmeti i oružja u Darksidersima imaju svoja kul imena), a njegov pastuh zove se Mayhem.

Naravno, Darksiders Genesis, osim što će više sličiti na ARPG-ove kao što je Diablo, poseban je i po tome što nećemo samo igrati kao Strife, već ćemo moći igrati i kao njegov brat i protagonist prve igre – War ili, pak, igrati s obojicom – kooperativno s prijateljima. Što ćemo sve moći raditi kao Strife te kakve ćemo dodatne sposobnosti i napade moći koristiti, saznajte u novom traileru na dnu ovoga teksta.

Ponavljamo, Darksiders Genesis za PC izlazi 5. prosinca, dok za konzole PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch stiže “tek” na Valentinovo – 14. veljače 2020. godine.