Glasine o novoj i poboljšanoj verziji četiri godine starog Nintendo Switcha kruže već neko vrijeme. Portal Bloomberg je još lani u kolovozu prenio da će Nintendo ove godine izbaciti novu i jaču verziju svoje konzole, što su potom iz Nintenda jednoglasno odbacili i poručili da je Switch tek na polovici svog životnog ciklusa.

Navedeno je svakako zanimljivo jer su krajem 2019. godine izbacili manjeg brata svoje, tada dvije godine stare konzole – Nintendo Switch Lite, nakon čega je bilo za očekivati da će se relativno brzo, kroz godinu do dvije, baciti i na izradu novije, jače i brže verzije. Portal Bloomberg je, čini se, lani doista bio u pravu jer sada prenose izvještaj o većim ekranima koje će Samsung Display Co. početi proizvoditi za Nintendo.

Masovna proizvodnja OLED ekrana dimenzije 7 incha (17,7cm) i rezolucije 720p trebala bi početi najranije u šestom mjesecu ove godine. Riječ je, dakle, o ekranima koji su nešto veći od onih koje Nintendo trenutno koristi na svojoj konzoli – 6.2 incha (15,7cm). OLED ekran trošio bi manje baterije, pružio veći kontrast i brži odaziv naspram liquid-crystal ekrana koje trenutno koriste u Nintendu. Za pretpostaviti je da će novo izdanje Switcha igre vrtiti i u 4K rezoluciji, pod uvjetom da je konzola na TV spojena uz Nintendo Switch Dock. 

“Izlazak premium verzije Nintendo Switcha s OLED displayom i podrškom za 4K grafiku krajem 2021. godine mogao bi u fiskalnoj godini koja završava u ožujku 2022. godine lansirati tvrtkine prodajne brojke u nebo i dodatno produžiti životni ciklus te platforme za još mnogo, mnogo godina”, poručili su Bloombergovi analitičari Matthew Kanterman i Nathan Naidu.

Predstavnici iz Nintenda i kompanije Samsung Display odbili su oglasiti se upitu portala Bloomberg.