Tvrtka Mattel danas je internetu pokazala nove modele Barbie lutki za ovu godinu koje pokazuju da Barbie može biti i druge stvari osim trudna, na konju, kuharica, klizačica ili gimastičarka.

Nova Barbie može biti pomodarka (fashionista?), otmjeno obučena špijunka, predsjednica i podpredsjednica, ali i game developerica.

Barbie

Game developerica Barbie dolazi s trendi laptopom i slušalicama koje za divno čudo nisu ružičaste. Nosi naočale jer mora vidjeti svaki, pa i najmanji piksel igre na kojoj radi.  Obučena je u tradicionalnu odjeću svih game developera, uniformu koju stručnjaci vole nazivati “obukla sam što sam taj dan našla na podu sobe, a nije previše izgužvano i dovoljno je izdržljivo za sate i sati kodiranja i/ili networkinga na gaming konferencijama“.

Game developerica Barbie također nosi prestižnu titulu karijere godine.

Ovo nije prvi puta da se Barbie okušala u kompjuteraštvu: kompjuterska inženjerka Barbie prikazana je u katastrofalno loše napisanoj slikovnici u kojoj je Barbie u pokušaju da dizajnira igru zarazila sve kompjutere svojih prijatelja virusom, te zatim tražila dečke da poprave kompjutere i naprave joj video igru, za koju je ona na kraju pobrala slavu. Srećom, internet je kreativan, tako da je pravi kompjuterski inženjer prepravio slikovnicu i prikazao Barbie u sposobnijem, manje seksističkom svjetlu. (A za one koje žele znati više, postoji i Debian Developer Barbie, parodija na istu slikovnicu.)