Nova igra za koju je zaslužan razvojni tim Team Ninja (serijali Ninja Gaiden i Dead or Alive) stiže za manje od tjedan dana. To znači da je pravo vrijeme da kritičari podijele svoja mišljenja o igri zvanoj Nioh. Ovog je puta u glavnoj ulozi umjesto nindže, Samuraj, a njegova je misija ubijanje hordi neprijatelja koji se skrivaju iza imena yokai.

Team Ninja je inspiraciju potražio u popularnom, mračnom RPG serijalu Dark Souls, ali kritičari kažu kako to nije uopće loša stvar i kako je Nioh dovoljno svoj. Ono što će mnoge igrače vjerojatno podsjetiti na From Softwareove igre je velik broj smrti i oprezan pristup borbi, ali to bi trebalo značiti da će ova igra s lakoćom naći svoju publiku. Trenutno je igru ocijenilo osamnaest kritičara, a prosječna ocjena koja krasi ovaj RPG je 87/100.

Nioh izlazi isključivo za PlayStation 4 sljedećeg tjedna, točnije 8. veljače, a predbilježbe je još uvijek moguće odraditi putem PSN trgovine. Igra je prije punog izlaska  imala tri demo verzije koje su mogli preuzeti svi zainteresirani igrači, a zahvaljujući povratnim informacijama igrača Team Ninja je uvodio promjene i stvorio RPG kojem se ljubitelji tog žanra očigledno mogu veseliti.