Nintendo nastavlja širiti portfolio funkcionalnosti i klasičnih NES igara koje dolaze na njihovu popularnu hibridnu konzolu Nintendo Switch, a danas stiže najava da ovoga mjeseca pretplatnici na servis Nintendo Switch Online dobivaju funkcionalnost “premotavanja” unutar klasičnih NES igara, kao i da još dvije klasične NES igre stižu na listu.

Tako se trenutnoj listi od čak 44 klasične igre s dobre stare konzole NES (Nintendo Entertainment System) ovoga mjeseca, točnije – 17. srpnja – pridružuju i kultni klasici Wrecking Crew i Donkey Kong 3. Za kompletnu listu NES igara koje su već od prije dostupne na Nintendo Switchu za pretplatnike na servis Nintendo Switch Online, posjetite ovaj link.

Wrecking Crew je Nintendo klasik iz 1985. godine u kojem Mario i Luigi maljevima raznose sve pred sobom

No, kao što smo naveli na početku ovoga teksta, te dvije igre nisu jedina stvar koja ovoga mjeseca dolazi u sklopu pretplate. Tako će na isti dan vlasnicima pretplate postati dostupna funkcionalnost “Rewind” koju će igrači moći primijeniti u bilo kojoj od igara isključivo u NES kolekciji. Radi se o funkcionalnosti kroz koju će igrači jednostavnim pritiskom gumba ZL i ZR moći premotati igru unatrag na željenu poziciju i tako izbjeći ili ispraviti grešku ili gubitak života. Primjerice, igrate Super Maria i izgubite život. Samo držite ZL i ZR i vratite se natrag na sigurno 🙂

Nintendo je za ovu novu funkciju “Rewind” složio i prigodni video, objavljen na službenom Nintendovom YouTube kanalu, a možete ga pogledati u nastavku teksta i vidjeti kako to točno funkcionira. Podsjećamo: Wrecking Crew, Donkey Kong 3 i funkcija “Rewind” za pretplatnike na servis Nintendo Switch Online stižu 17. srpnja – za samo tjedan dana.