Bez previše pompe i prethodnih najava, Nintendo je danas putem društvenih mreža otkrio da sutra stiže nova epizoda njihova showcasea igara Nintendo Direct koji će se fokusirati na igre koje ove jeseni i zime dolaze na Nintendo Switch.

Kako ističu iz Nintenda, show će trajati ugrubo 40-ak minuta, što znači da će to biti prvi pravi i veliki prikaz nadolazećih first-party i third-party igara nakon showa koji se odvio u sklopu sajma E3 ovoga ljeta. Novi Nintendo Direct odvija se, dakle, sutra (četvrtak, 23. rujna), ali počinje tek u ponoć po našem vremenu, pa se na našim prostorima teoretski odvija u petak. 🙂

S obzirom na to da Nintendo ističe kako show donosi pogled na igre koje stižu ove zime, to znači da postoji mogućnost da nećemo vidjeti novosti za igre koje izlaze tek 2022. ili znatno kasnije, kao što su Legend of Zelda: Breath of the Wild 2 i Bayonetta 3, no nikad se ne zna. Možda nas Nintendo još i iznenadi, što ne bi bilo prvi puta.

Također, poučeni prethodnim Nintendo Directovima, ne bismo se čudili ni da Nintendo tek sutra ekskluzivno najavi nekoliko igara koje će potom odmah izaći na tržište ili tijekom jeseni/zime, jer su i to dosad već nekoliko puta znali napraviti. Hoće li se to dogoditi, ostaje za vidjeti, no sigurno je da ćemo dobiti novosti i trailere za poznate nadolazeće Nintendo Switch igre kao što su Metroid Dread koji stiže 8. listopada (za samo dva tjedna), zatim Mario Party Superstars koji izlazi 29. listopada ove godine, Shin Megami Tensei V koji stiže 11. studenoga te nekoliko igara u serijalu Pokemon.

Dakako, očekujemo i čitav niz najava za third-party i indie igre koje već postoje (ili tek dolaze) na PC i/ili konzole te koje će sutra dobiti i najave izdanja za Nintendo Switch, s obzirom da su takve igre posljednjih godina uvijek značajan dio Nintendo Directa. U svakom slučaju, zabilježite si u kalendare – ponoć s 23. rujna na 24. rujan, a sami show moći ćete pratiti putem Nintendovog službenog YouTube kanala.