Portal VideoGamesChronicle prenosi riječi Nintendovog predsjednika Shuntare Furukawe koji je na sastanku s investitorima spomenuo par bitnih informacija.

Naime, Furukawa je izjavio da ne očekuje smanjenje prodaje konzola Nintendo Switch zbog izlaska Sonyjeve i Microsoftove next-gen konzole.  “Objasnit ćemo specifične brojke za narednu fiskalnu godinu u našoj redovnoj najavi za iduću godinu, ali mišljenja sam da će svakako doći do promjene u okruženju dolaskom novih proizvoda naše konkurencije” rekao je Furukawa.

Predsjednik Nintenda također je izjavio da je Nintendo Switch na polovici svog životnog ciklusa, ali da ne planiraju izbacivati nikakvu “Pro” verziju u 2020. godini: “Što se tiče konzole Nintendo Switch, vjerujemo da je važno nastaviti komunicirati privlačnost oba modela konzole i proširiti postojeću bazu. Skrećemo pažnju da nemamo nikakvih planova lansirati novi model Nintendo Switcha u 2020. godini”.

Početkom godine s razlogom smo se ponadali da će nam u 2020. godini stići nova i poboljšana verzija Nintendo Switcha, a čini se kako to ipak neće biti slučaj. Svejedno, Switch i dalje obara rekorde, pa je tako Nintendo prije par dana objavio da je ova hibridna konzola prodana u preko 52 milijuna primjeraka!