Završio je još jedan Nintendo Direct, a mi vam donosimo najvažnije trenutke današnjeg predstavljanja.

Super Mario Bros. Wonder

Na Switch stiže potpuno nova igra Mario serijala – Super Mario Bros. Wonder. 2D side-scroller koji na Switch stiže 20. listopada dobio je prikaz dijelova gameplaya. Dodatak ovoj igri bit će Wonder Flowers koji će učiniti svijet fluidnim i oživjeti neke nežive stvari. Igra će igračima dati odabir hoće li igrati kao Mario, Luigi, Toad, Princess Peach, Princess Daisy ili Yoshi.

The Hidden Treasure of Area Zero DLC

Prikazana je nova ekspanzija za Pokémon Scarlet i Pokémon Violet. DLC The Hidden Treasure of Area Zero uključuje novi sadržaj koji će se odvijati na nekoj vrsti festivala i u futurističkoj akademiji usred oceana.

Super Mario RPG Remake

Najavljen je Super Mario RPG Remake u čijem traileru smo vidjeli dijelove gameplaya i neke od glavnih neprijatelja. Igra koja predstavlja prvi RPG u serijalu stiže na Switch 17. studenog. Osim toga najavljen je i remaster naslova Luigi’s Mansion: Dark Moon Remaster kao i informacija da će Princess Peach dobiti svoju vlastitu igru u kojoj će (napokon) preuzeti ulogu protagonistkinje. Obje igre će izaći iduće godine.

Pikmin 4

Otkriveni su novi detalji za nadolazeći Pikmin 4. Objašnjeno je da su Pikmini stvorenja nalik izdancima koje protagonist čupka iz zemlje i stvara svoju malu vojsku podanika. Pomoću Pikmina i psa Oatchija skupljamo vrijedne resurse potrebne za popravljanje srušenog svemirskog broda. Saznali smo i da psić Oatchi može nositi i vući stvari te razbijati razne prepreke. Od novih detalja još su otkrivene strateške borbe Dandori s vremenskim limitom, spašavanje castawaya i dresiranje Oatchija. Po prvi put u serijalu predstavljene su noćne ekspedicije i svjetleći Pikmini. Pikmin 4 stiže na Switch 21. srpnja, demo verzija bit će dostupna 29. lipnja. Također je potvrđeno da će Pikmin 1 i 2 u HD verzijama od danas biti dostupni na Nintendovom eshopu.

Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1

Potvrđen je Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1 za Switch. Kolekcija uključuje: Metal Gear Solid, Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Metal Gear i Metal Gear 2: Solid Snake, Snake’s Revenge, novelu koja sadrži tekstove o likovima, raznim strategijama za gameplay kao i digitalni soundtrack. Zbrika na Switch stiže 24. listopada, a prednaručiti je možemo već danas.

Batman: Arkham Trilogy

Batman: Arkham Trilogy dolazi na Switch. Trilogija uključuje tri Rocksteadyjeve igre: Arkham Asylum, Arkham City i Arkham Knight kao i sve DLC-e. Na Switch stiže na jesen.

Sonic Superstars

Tu je Sonic Superstars, 2D side scroller u kojem možemo birati hoćemo li igrati kao Sonic, Tails, Knuckles ili Amy Rose. Po prvi put u serijalu uveden je lokalni co-op za do četiri igrača. Igra stiže na Switch na jesen ove godine.

Palia

Life sim Palia je nešto kao free to play misteriozni Sims u šumi gdje lovimo, gradimo, izrađujemo i živimo lagodan život od zime 2023. godine.

Dragon Quest Monsters: The Dark Prince

Najavljen je Dragon Quest Monsters: The Dark Prince u kojem ulazimo u ulogu ukletog princa Psaroa kojeg prati družica Rose dok putuju kroz kraljevstvo demona Nadiria. Igra stiže 1. prosinca.

Persona 5 Tactica

Persona 5 Tactica je dobila prikaz gameplaya u kojem skupina likova iz Persone 5 biva odvučena u novi svijet. Tamo ih čeka novi lik, Erina s kojom udružuju snage da bi se borili protiv vlade. Igra na Switch stiže 17. studenog.

Detective Pikachu Returns

Početkom listopada stiže nam Detective Pikachu Returns koji rješava gradske misterije i razvija ovisnost o kavi. Uskoro više detalja, a do tada – zabilježite si 6. listopada na kalendarima.

Od ostalih vijesti izdvajamo da ove godine stiže MythForce, fantasy iz prvog lica, zatim shooter Vampire Survivors također svoj put pronalazi i na Switchu, a Mario + Rabbids: Sparks Of Hope dobiva novi DLC – The Last Spark Hunter. Još ponešto je danas otkriveno na Nintendovom predstavljanju, a puni event i sve preostale informacije možete pogledati ovdje.