Kada je davne 2011. Nintendo 3DS bio pušten u javnost, postavio je nove standarde tzv. “handheld” igranja. Nećemo pogriješiti ako kažemo da je svojevremeno bivala jedna od popularnijih konzola, ako ne i općenito. Međutim svemu lijepom jednom dođe kraj, kliše izjava koja prati gotovo sve velikane.

Ovo potencijalno znači kako Nintendo 3DS uskoro prestaje bivati sustav za koji će se nove igre razvijati. Proizvodnja same konzole je također najavljena ali ne tekućoj godini.

Kirby’s Extra Epic Yarn zadnji u nizu je naslov koji je pušten u prodaju od strane samog Nintenda te isključivo za 3DS te kako nije najavljen niti jedan za tekuću godinu, mogao bi biti i posljednji. Pretpostavlja se kako će i ostali razvojni timovu uskoro početi pratiti navedeni uzorak.

Sve je veći fokus, naravno na Nintendo Switch, pa ne možemo reći kako smo pretjerano iznenađeni. Veliki broj Nintendo Switch konzola je već prodano te su najavljeni i novi modeli, što znači da se i tržište polako prilagođava te ostavlja “starih običaja” ;). Kakva god da nas situacija očekuje, ostaje nam bivati strpljivi do upliva službenih informacija i uživati u starim naslovima 3DS konzole.