Ako ste krajem prošloga tjedna kojim slučajem propustili novosti o Netflixovoj adaptaciji serijala Resident Evil u nadolazeću TV seriju koja izlazi 14. srpnja, sa zadovoljstvom vam možemo reći da su prošloga tjedna u četvrtak i petak stigla čak dva najavna teaser trailera koji dodatno pojašnjavaju početnu radnju nove serije.

Naime, prvi pravi teaser trailer za seriju Resident Evil upoznaje nas s četrnaestogodišnjim sestrama Billie i Jade Wesker – novim likovima u serijalu, iako su njih dvije zapravo kćerke poznatog lika Alberta Weskera. Prvi teaser trailer prati događaje iz 2022. godine kada se dvije sestre dosele u New Raccoon City, no stvari potom preskaču u budućnost 2036. godine kada će Billie i Jade kao odrasle biti suočene s post-apokalipsom svijeta kojega je zadesila pandemija T-virusa te svijetom haraju zombiji.

Drugi teaser trailer ide još dublje u priču i posvećuje se tome kako je pandemija T-virusa uopće krenula. Ovdje do izražaja dolazi poznati znanstvenik i virolog Alber Wesker koji kompaniji Umbrella Corporation predstavlja novi lijek nazvan “Joy” – čudesnu tabletu koja je zamišljena kao antidepresiv koji liječi OCD, umanjuje anksioznost i povećava fokus. No Joy, nažalost, u sebi iz nekog razloga sadrži i T-virus.

Tu radnja ponovno skače u budućnost 2036. godine kada je Umbrella Corporation očito prouzrokovao zombi apokalipsu masovnom prodajom droge “Joy”, naročito nakon što im je Wesker prezentirao da T-virus stvara čudovišta. Potom imamo priliku vidjeti nekoliko različitih kadrova u kojima se Weskerove odrasle kćeri bore s brojnim poznatim i nekim novim čudovištima serijala Resident Evil, kao što su klasični zombiji, zatim golemi pauci, dobri stari zombi psi i druga čudovišta, uključujući i golemu mutiranu gusjenicu.

Serija Resident Evil na Netflix stiže za točno dva mjeseca, a neće biti vezana uz prethodne igre i filmove, već donosi svoju vlastitu priču. Kako drugi teaser izgleda, pogledajte u nastavku: