Izašao je Kingdom Eighties, spin-off serijala Kingdom u kojem štitimo svoj grad od neobične pošasti Greed. Raw Fury i Fury Studios jučer su lansirali svoju mikro-strategiju i base-building igru inspiriranu osamdesetim godinama.

Živopisna i šarolika 2D igra rađena je u pikselastom umjetničkom stilu gdje u glavnoj ulozi stoji The Leader koji će se boriti protiv misterioznih malih čudovišta ne bi li sačuvao grad Monarch i obiteljsko nasljedstvo. U tom naumu pomažu mu njegovi sljedbenici: The Champ, The Tinkerer i The Wiz od kojih svaki posjeduje korisne skillove i sposobnosti za rješavanje izazova.

Raw Fury ističe da je ova igra pogodna za veterane serijala kao i nove igrače jer će ih “elementi priče tečno voditi kroz mehaniku igranja”.

Na Steamu su dostupna i dva specijalna bundlea: Kingdom Eighties Rad Edition i Kingdom Imperial Collection s kojim dobivate sve igre u franšizi Kingdom.

Kingdom Eighties je dostupan za PC putem Steama po 10% nižoj cijeni od 10, 61€ na ograničen period. Planirana je još za PlayStation 5, Xbox Series S/X i Nintendo Switch.