Randy Pitchford, šef razvojnog studija Gearbox Software, putem svog službenog Twitter profila objavio je da novi Borderlands 3 ruši sve rekorde. Međutim, čini se da je unatoč rekordnoj prodaji, Borderlands ipak neslavno započeo svoj početni tjedan. Naime, sa svih strana dolaze informacije o naglom padu frameova na svim platformama.

Neovisno zaigrate li novi Borderlands na PC-ju, PlayStationu 4 ili Xboxu One, vrlo je vjerojatno da ćete se u nekom trenutku susresti s ovim problemom. Štoviše, problem je aktualan i na PlayStation 4 Pro i Xbox One X konzolama!

Na tim konzolama postoje dvije dodatne opcije grafičkih postavki, performance i resolution. Prva omogućuje bolje performanse, što znači da igra cilja na 60 sličica u sekundi, uz smanjenje interne rezolucije na 1080p. Druga favorizira napredniju grafiku, uz rezoluciju od 3200×1800 i 30 sličica u sekundi. I što se onda dogodi? Manji su frame dropovi uz resolution opciju, nego li uz performance, a problemi su povremeno takvi da igra doživi i potpuno crashanje.

Nažalost, ni to nije sve. Borderlands 3 je u nekim trenucima praktički neigriv, ako ga igrate u co-op split screenu s drugim igračem. Srećom, to nije konstantno, ali ako jedan od igrača otvori svoj Echo uređaj kako bi bacio pogled na mapu ili provjerio inventory, drugi igrač će doživjeti poprilično trzanje i zastajkivanje igre.

U idućem broju Reboota možete pročitati i našu detaljnu recenziju Borderlandsa 3, a i naš kolega Ivan, koji igru recenzira, susreo se gore navedenim problemima. Dodajmo još da je na PC-ju aktualna i poteškoća sa spremljenim pozicijama (tzv. saveanjem) koje igrači jednostavno izgube, a događa se korištenjem lokalnih spremljenih pozicija i putem clouda.

Gearbox je s izlaskom igre pustio i tzv. day one patch, s kojim je popravio neke nedostatke, ali unatoč tom ažuriranju, problemi su i dalje aktualni.