Popularni američki “praznik” Black Friday, samo što nije stigao. Još od 1952. godine Amerikanci dan nakon Dana zahvalnosti (eng. Thanksgiving day), koji pada četvrti četvrtak mjeseca studenog, slave kao početak božićne shopping groznice. Dan je to koji u SAD-u obilježavaju ogromne gužve po shopping centrima upravo iz jednog, svima nam dragog razloga – ogromnih popusta. U posljednjih dvadesetak godina, masovnom ekspanzijom interneta, došlo je i do povećanja prodaje putem online dućana pa se tako intenzivirala kupovina iz naslonjača. Što to znači za gaming zajednicu? Ogromne popuste i na digitalne naslove!

PlayStation Store

Započet ćemo s ponudama na PlayStation Storeu, koji nudi Black Friday popuste do ogromnih 60 posto. Na popustu su neki od ovogodišnjih hit naslova, pa tako možete nabaviti FIFA-u 20 za 299,00kn, Need for Speed: Heat za 384,30kn ili prošlogodišnji megahit Red Dead Redemption 2, koji stiže u Ultimate Edition verziji za 229,90kn.
U ovu ponudu popusta ulaze i nešto stariji naslovi, od kojih moramo izdvojiti Grand Theft Auto V Premium Online Edition za samo 75,99kn, a ako trenutno nemate aktivnu PlayStation Plus pretplatu, ovdje se možete osigurati s besplatnim igrama svakog mjeseca i mogućnošću online igranja za narednih 12 mjeseci po cijeni od 328,50kn. Cijela ponuda dostupna je ako kliknete tu, a traje do 3. prosinca u 01:59 sati po našem vremenu.

Steam

Sljedeći po redu je Steam, koji ne oglašava Black Friday popuste već ih naziva Autumn Sale. Na toj platformi za kupovinu digitalnih igara za PC možete pronaći naslove poput Cities Skylines za 6,99 eura, Gears 5 za 34,99 eura, Trine 4: The Nightmare Prince za 23,99 eura, a na popustu su i čitavi serijali poput Witchera, Batman: Arkham, Mortal Kombat, Tropico itd. U moru igara koje su na popustu, izdvojit ćemo Portal 2 koji je dostupan za manje od 10kn, odnosno za 0,81 euro! Popusti na Steamu traju zaključno s 3. prosinca u 19 sati po našem vremenu, a možete ih pronaći na službenim stranicama.

Humble Bundle

Popularni Humble Bundle također ne naglašava da je riječ o Black Friday popustima, jer ih oni nazivaju Fall Sale. U ovoj online trgovini popusti sežu do čak 90%, pa tako možete nabaviti Need for Speed: Heat već za 40,19 eura, što bi po današnjem tečaju ispalo malo manje od 300kn, odnosno za 80-ak kuna jeftinije od gore spomenute PlayStation Store ponude. Uzmite u obzir da nije riječ o istoj platformi, ali ako vam nije bitno gdje ćete ga pokrenuti – vrijedi uštede! Od ostalih ponuda tu su Little Nightmares za 4,99 eura, Metro 2033 Redux za 4,99 eura, a na ogromnom popustu od 75% je i Hitman 2: Gold Edition, kojeg je moguće nabaviti za 22,49 eura. Fall Sale traje do 3. prosinca u 19 sati po našem vremenu, a sve popuste pronaći ćete ovdje.

Origin

Electronic Artsova platforma za kupovinu i pokretanje igara Origin, također drži zanimljive popuste. Star Wars Battlefront II dostupan je za 8,00 eura, Battlefield V za 15,99 eura, a ako želite uštedu od 75%, tu je recimo Dead Space za 1.99 eura ili Dead Space 2 za 2.49 eura, odnosno Mass Effect 3 za 2,49 eura. DLC sadržaj za njihove igre je također na popustu, a Black Friday na Originu traje također do 3. prosinca. Do popusta dolazite klikom miša na ovu poveznicu.

Epic Games Store

Epic Games Store, osim ponude tjednih besplatnih igara, trenutno drži i odlične popuste na igre. Borderlands 3, koji je izašao prije nešto više od 2 mjeseca dostupan je za 40,19 eura, Surviving Mars je snižen s 29,99 eura na samo 10,19 eura, Anno 1800 više ne košta 59,99 eura već 35,99 eura, a najveći popusti su na sve igre iz njihove tjedne ponude besplatnih naslova. Ako ste u toj ponudi propustili besplatno preuzeti igre poput Alan Wake, Limbo, Observer, Layers of Fear i ostale, svakako bacite pogled na te naslove jer su popusti naprosto fantastični, a igre je moguće nabaviti već za 1,39 euro tj. oko 10 kuna! Vremena za kupovinu po sniženim cijenama imate do 2. prosinca putem njihovih službenih stranica.

Microsoft Store

Na Microsoft Storeu najveći su popusti ako imate Gold, odnosno Game Pass pretplatu, pa tako za Xbox One popusti sežu do golemih 67 posto, a možete pronaći FIFA-u 20 za 29 dolara, Borderlands 3 za 40,19 dolara, a čak je i Red Dead Redemption 2 moguće nabaviti za 200 kuna, odnosno 29.99 dolara. Na PC-ju igre su snižene do maksimalno 50%, a izdvojit ćemo uštedu od 25 dolara na Resident Evil 7: Biohazard Gold, koji je dostupan za 24.99 dolara te uštedu od čak 30 dolara na Quantum Break, kojeg možete nabaviti već za 9.99 dolara. Microsoftova ponuda traje do 2. prosinca. Popusti za Xbox dostupni su tu, a za PC ovdje.

Uplay

Šećer na kraju ostavili smo za Ubisoft, koji drži Black Friday popuste na preko 300 različitih igara i dodatnog sadržaja. Popusti sežu do maksimalnih 90 posto, pa tako možete nabaviti Far Cry 5 već za 15 eura, odnosno s 75% popusta, The Division 2 za 21 euro, Assassin’s Creed Odyssey za 24,79 eura te South Park The Stick of Truth koji je dostupan za samo 6 eura. Ponuda je raznolika pa svakako svratite i na njihove stranice! Ubisoft popuste drži do 3. prosinca. Do popusta dolazite na službenim stranicama.