2K Games je danas službeno najavio datum izlaska za novi nastavak popularnog košarkaškog serijala NBA 2K22, a otkrivene su i naslovnice nekoliko različitih Special Edition izdanja igre.

Naslovnice standardnog i dodatnih specijalnih izdanja napravio je svjetski poznati artist Charly Palmer kojega je 2K angažirao kako bi propisno proslavili 75. godišnjicu NBA lige. NBA 2K22 ove godine tako dolazi u tri izdanja koja će biti dostupna u digitalnom i fizičkom formatu: Standard Edition, Cross-Gen Digital Bundle i posebno izdanje NBA 75th Anniversary Edition.

Naslovnice za Standard Edition i Cross-Gen Digital Bundle izdanje krasi slovenski šampion te globalni fenomen i dvostruki NBA All-Starovac Luka Dončić, dok se na naslovnici premium specijalnog izdanja NBA 75th Anniversary Edition nalaze Kareem Abdul-Jabbar, Dirk Nowitzki i Kevin Durant te će ovo posebno izdanje, kaže 2K, pokazati kako je svaki od ovih sportaša promijenio igru košarke kroz godine.

NBA 2K22 donosi dosad najbolju vizualnu prezentaciju u serijalu te znatno poboljšani AI igrača, a imat će povijesne momčadi i hrpu drugog košarkaškog sadržaja. Igra je od danas dostupna za prednaručivanje, a službeno na tržište stiže 10. rujna 2021. i to za PC (Steam), PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S i Nintendo Switch.

Poznate su i cijene igre, koje su drugačije za svako izdanje, pa pregled izdanja i cijena prenosimo u nastavku.

· Standard Edition
          · 69.99 eura (529 kn) za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch 
          · 74.99 eura (559 kn) za PlayStation 5 i Xbox Series X|S

· Cross-Gen Digital Bundle
          · 84.99 eura (639 kn) – jedino izdanje koje uključuje Standard Edition i za staru i novu generaciju konzola u jednom paketu (PS4+PS5 ili XOne+XSX|S)

· NBA 2K22 75th Anniversary Edition
          · 99.99 eura (749 kn) za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X/S i Nintendo Switch (koji će ovu verziju imati isključivo u digitalnom obliku)

Za više informacija o NBA 2K22 te za više detalja o svim izdanjima igre posjetite njezinu službenu stranicu na ovome linku.