Nakon što smo u lipnju i srpnju mogli vidjeti prva dva jako kratka isječka gameplayja za Bandai Namcov novi iščekivani akcijski RPG Code Vein, sad smo napokon dobili i nešto duži gameplay video koji nam ovoga puta, osim borbe, kroz čak 17 minuta pokazuje i dosta više detalja, kao i nove informacije o “kompanjonima” s kojima ćemo igrati.

Naime, u svojoj poznatoj seriji videa IGN First, ekipa iz IGN-a imala je priliku isprobati jednosatni demo, točnije rečeno probranu sekciju igre. Iz videa je očito da Code Vein, kako smo dosad mogli i naslutiti, ni u jednom trenutku ne skriva činjenicu da mu je Dark Souls glavni uzor.

Možemo napokon vidjeti i djelić toga kako će funkcionirati kooperacija s drugim igračima i/ili likovima. U demou je IGN-ovcima bio dostupan jedan neigrivi kompanjon, no u konačnoj verziji igre na raspolaganju ćemo imati preko nekoliko različitih AI likova koji će s nama prolaziti kroz igru, pomagati nam, ubijati neprijatelje ili nas pak oživljavati ako smo blizu smrti. Naravno, igru možemo u cijelosti odigrati i sami bez pomoći kompanjona, ako tako poželimo.

Također na djelu možemo vidjeti i neke od vampirskih moći koje ćemo imati na raspolaganju pri šoranju s raznoraznim čudovištima koje nam Code Vein donosi.

Da ne pokvarimo svu zabavu, obavezno u nastavku pogledajte video u cijelosti: