Svi zaljubljenici u švedski lanac dućana IKEA od ovoga će listopada uz mesne okruglice i primamljivu ponudu namještaja, pribora i dodataka za dom svoja kućanstva moći obogatiti i ponudom gamerskog namještaja. Da, dobro ste pročitali! Naime, IKEA se udružila s brandom Republic of Gamers (ROG) te i u našu robnu kuću donosi asortiman od gotovo 30 proizvoda koji bi trebali unaprijediti vaše gamerske rezultate. 

IKEA želi stvoriti bolji svakodnevni život za što više ljudi – uključujući i velik broj gamera. Sklopili smo suradnju s pravim stručnjakom u svijetu gaminga koji dubinski poznaje tu industriju i želi pronaći nove načine za uklapanje gaminga u dom. Stoga smo kombinirali najbolje iz svijeta tvrtke IKEA i branda ROG, i demokratizirali iskustvo gaminga stvaranjem funkcionalnih i cjenovno prihvatljivih proizvoda i kompletnih rješenja za gaming. Nadamo se da će gameri u Hrvatskoj sada moći u svojim domovima stvoriti željeno okruženje“, istaknuo je Nikolaos Migkianis, direktor tržišta IKEA Hrvatska.

Namještaj i drugi proizvodi kreirani za gamere stižu već ovoga listopada.

Novi asortiman više je usmjeren prema gamerima koji koriste osobna računala, no to ne znači da u njemu ne mogu uživati i konzolaši jer će IKEA u svojoj ponudi imati stolice, ladičare, držače za šalice, jastuke za vrat i sl. Ta nova kolekcija namještaja i pribora donosi i gamerske stolove i stolice različitih cijena, uzimajući u obzir sve generacije gamera.

Gaming kolekcija sastoji od nekoliko obitelji proizvoda: UPPSPEL, LÅNESPELARE, MATCHSPEL, UTESPELARE te HUVUDSPELARE. Dok su svi UPPSEL proizvodi dizajnirani u suradnji s brendom ROG (podbrandom ASUS-a), ostatak serije stvorila je IKEA na temelju uvida i znanja stečenih iz ove suradnje. Na taj način IKEA osigurava širok raspon ponude za gaming kako bi zadovoljila potrebe gamera kada je u pitanju funkcionalnost.

A sad nas ispričajte jer autor ovih redaka samog sebe naziva jednim od najvećih zaljubljenika u IKEA-u pa je red da detaljno provjerimo gdje ćemo smjestiti naš novi namještaj. A i kojim ćemo ga dodacima dodatno obogatiti. A i odakle ćemo izvući novac za sve to… Ima li netko kakvu poklon karticu viška?

IKEA će sve detalje o gaming asortimanu objaviti u tjednima koji su pred nama.