Path of Exile dobiva novu ekspanziju nakon što je ranije tijekom ove godine u igru stigla Fall of Oriath ekspanzija. Novi dodatak popularnom free-to-play akcijskom online RPG-u zove se War for the Atlas, a igrači na PC-u i Xboxu moći će ga zaigrati od 8. prosinca.

Chris Wilson, direktor razvojnog studija Grinding Gear Games, u razgovoru za Gamespot rekao je kako nova ekspanzija donosi pregršt novog sadržaja postojećim igračima, no da igrače na niskom nivou očekuju četiri nova skill gemsa.

Također u igru dolazi i šest novih support gemova koji su, kako kaže Wilson, “dizajnirani tako da promijene kako funkcionira skoro svaki skill u igri.” To će omogućiti igračima da eksperimentiraju i imaju više slobode s buildovima.

Osim toga, ekspanzija War for the Atlas donosi priču u kojoj ćemo morati odabrati želimo li se boriti protiv sila The Eldera ili The Shapera, 32 nove randomizirane mape u end-gameu, novu end-game opremu: Shaped predmete i Elder predmete, 50 jedinstvenih itema. Također dolazi i The Abyss Challenge League: prostor u kojem ćemo se boriti protiv nove klase neprijateljima koji će nas nagrađivati Abyss Jewelsima.