Renesansa Starship Troopersa je u punom zamahu – nakon odličnih Starship Troopers: Terran Command sada je najavljena pucačina iz prvog lica. 

Starship Troopers: Extermination je kooperativna pucačina za 12 igrača u kojoj ćemo preuzeti ulogu elitnog vojnika postrojbe Deep Space Vanguard i pokazati tim gnjusnim Arachnidima zašto je Mobile Infantry najbolji. 

Raspoređeni u timove po četiri igrača morat ćemo rješavati misije, braniti područja, graditi fortifikacije i skupljati resurse kako bi vratili teritorij Federacije na koji su se nastanili kukci. Moći ćemo izabrati između tri klase – Assault, Support i Defense, otključavati bolja oružja, opremu i perkove kako bi uništili prepoznatljive kukce iz filmova. Morat ćemo paziti i na rastuću planetarnu prijetnju jer što je veća zaraza kukcima to ćemo se boriti s težim neprijateljima. 

Za igru se pobrinuo Offworld Industries koji su inače poznati po vojnim pucačinama Squad, Beyond the Wire i Post Scriptum, a Starship Troopers: Extermination stiže na Steam putem Early Accessa u 2023.