Turok, najpoznatiji serijal pucačina s tematikom dinosaura s kraja devedesetih godina prošlog stoljeća, dobio je potpuno neočekivano oživljavanje.

Turok: Escape from Lost Valley je potpuno neočekivan iz više razloga – osim što se zaista nismo očekivali opet družiti s Turokom budući da je zadnji susret s njim bio davne 2008. godine, još manje smo očekivali da ćemo se s njim upustiti u akcijsku avanturu u crtanom stilu koja izgleda jako simpatično i slatko.

Slatkoća i simpatičnost nisu baš epiteti kojima bismo opisali prethodne Turokove avanture, stoga je ovo dašak svježeg zraka. Kako to obično biva s internetom, u komentarima ispod trailera vidljivi su šok i nevjerica fanova serijala jer su očekivali nešto mračno i hrapavo, a zadesilo ih je nešto šareno i glatko.

Turok ima pomagača i hrpu slatkih dinosaura! Nama i više nego dosta jer generalno volimo slatke stvari u životu.

Bilo kako bilo, radi se o akcijskoj avanturi za jednog igrača u kojoj ćemo se ponajviše koristiti nožem te lukom i strijelom, a iako je igra zasad najavljena samo za PC, uopće se ne bi čudili da zaživi i na konzolama (Switch, gledamo u tvom smjeru). Turok: Escape from Lost Valley potpisuju Pillow Pig Games, a igru su započeli raditi na Universal Gamedev Challengeu u svibnju. Universal (da, filmski studio) je pozvao nezavisne studije da naprave nešto zanimljivo s njihovim licencama, a ovo je konačan rezultat.

Pogledajte trailer u nastavku (hvala Eurogameru budući da nema trailera na službenim stranicama) te svakako svratite na Steam stranicu igre. Također, novi Turok stiže vrlo brzo – već 25. srpnja.