Svima koji su se osamdesetih i devedesetih godina prošloga stoljeća igrali na dobroj staroj konzoli SEGA Master System, bit će izrazito drago čuti da njihova omiljena igra (da, rekli smo to) Alex Kidd in Miracle World ove godine dobiva kompletni remake! (Kratka lekcija iz gaming povijesti: ne libimo se istaknuti da je “omiljena”, pogotovo s obzirom da je Alex Kidd u kasnijim izdanjima konzole SEGA Master System dolazio kao besplatna predinstalirana igra).

Vijest o remakeu ovog legendarnog platformera originalno je stigla putem prošlotjednog IGN-ovog live eventa Summer of Gaming 2020, a iako je na svim prethodnim nastavcima serijala ekskluzivno radila SEGA i to za svoje konzole Master System i Mega Drive (aka Genesis), na remakeu rade manji noviji nezavisni timovi Jankenteam i Merge Games (koji je ujedno i izdavač) te sama SEGA u principu nema veze s remakeom.

Alex Kidd in Miracle World DX bit će jednim dijelom kompletni remake, a drugim dijelom zapravo nova igra koja donosi čitav niz novih levela, modova te novih neprijatelja i alternativnih boss borbi (koje imaju nove mehanike i nadograđuju se na poznatu tehniku “kamen-papir-škare” iz originala).

Novo izdanje igre dolazi i s potpuno novim kontrolama prilagođenima za PC i moderne konzole, ali i uz nove gameplay dodatke kao što je, primjerice, novi boss rush mod (borba sa svim bossovima odmah jedan za drugim). No, ključna stvar remakea Alex Kidda su potpuno novi modernizirani vizualni stil, animacije, zvuk i glazba (uključujući i remasteriranu verziju originalnog soundtracka plus nove skladbe), dok je za sve nostalgičare tu i klasični retro stil u koji se mogu prebaciti pritiskom jednog gumba bilo kada tijekom igre.

Čujete li tu glazbu i zvuk skakanja u svojoj glavi čim vidite ovu fotku? Naravno da čujete 🙂

I dok je originalni Alex Kidd in Miracle World izašao davne 1986. godine za konzolu SEGA Master System, novi remake Alex Kidd in Miracle World DX izlazi nekad tijekom prvog kvartala 2021. godine i to za PC (Steam), PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch.