Prošle godine početkom svibnja izašla je arkadna sportska igra imena NBA Playgrounds. Za njen razvoj je zaslužan nezavisni razvojni tim Saber Interactive, ali kritičari nisu bili baš pretjerano impresionirani onime što su iskusili.  Tim je sada najavio nastavak, NBA Playgrounds 2, u kojem planira još malo povećati intenzitet ulične košarkaške akcije.

Među novostima koje se spominju jesu novi modovi za online igranje, kao i lokalni multiplayer, a u pripremi je i mod za one koji žele igrati sami. Playgrounds Championship je zamišljen kao svjetska liga u kojoj se igrači mogu natjecati i penjati po ljestvicama, dok Season Mode podsjeća na kampanju za jednog igrača u kojoj možete voditi tim kroz sezonu, doigravanja i na kraju sam NBA Championship.

Od popravaka se spominje bolji matchmaking, mogućnost igranja online mečeva s još tri igrača, povratak natjecanja u bacanju trica, custom mečevi, poboljšana umjetna inteligencija, novi modeli i animacije, a čim igra izađe, oni koji prate tu košarkašku ligu će moći prepoznati više od 200 umirovljenih i aktualnih igrača.

NBA Playgrounds 2 je u izradi za PlayStation 4, Xbox One, Switch i PC, a trebao bi izaći do kraja ove godine. Razvojni tim je uz službenu najavu pripremio i trailer koji se nalazi ispod teksta, dok ćete druge informacije pronaći ovdje.