Igrači u Japanu od kraja kolovoza prošle godine na svojim Switch i 3DS konzolama mogu uživati u hvatanju zvijeri uz Monster Hunter XX. Radilo se o poboljšanoj i proširenoj verziji igre Monster Hunter Generations, a Capcom je sada objavio kako će za par mjeseci i igrači izvan te države moći uskočiti u akciju.

Verzija za zapadno tržište dobila je ime Monster Hunter Generations Ultimate i za razliku od one u Japanu neće izaći za 3DS već samo za Switch. Igrači će moći igrati u lokalnom kooperativnom modu ili online multiplayeru s još tri igrača, a tim je pripremio najveću količinu jedinstvenih beštija iz serijala koje će veterani serijala sigurno prepoznati. U igri se nalazite u ulozi hrabrog lovca koji može ili ubijati ili loviti te ogromne zvijeri kako bi skupljao materijale za novu opremu i mogao se uhvatiti ukoštac s većim izazovima.

Za vrijeme avantura morat ćete braniti sva četiri sela od prijetnji koje su poznate kao Fated Four, a ako vam to nije dovoljno, čeka vas i opasan novi Elder Dragon. Monster Hunter Generations Ultimate uz klasičan gameplay ima i neke novosti – tim je pripremio novo područje, nove beštije i težinu zvanu G Rank koja će veteranima pružiti dodatne izazove.

Monster Hunter Generations Ultimate izlazi  28. kolovoza ekskluzivno za Switch, a ako ste igrali Monster Hunter Generations i još uvijek imate svoj save, možete ga prebaciti i nastaviti svoje avanture u ovoj novoj veziji igre. Ispod teksta se nalazi trailer koji prikazuje gameplay, a sve druge informacije ćete pronaći ovdje.