Nadolazeći RPG Wild Hearts jučer je dobio story trailer u kojem se upoznajemo sa selom Minato i nekim od likova koje ćemo susresti tijekom putovanja. Natsumea, Ujishigea i drugi, od kovača do znanstvenika, svaki lik će biti ključan za opstanak protiv žestokih Kemonoa.

Nitko se ne sjeća zašto su Kemonoi započeli svoje divljanje kroz nekoć uspješnu Azumu. Oni koriste moć iskonske prirode, ali je koriste u njezinom najdestruktivnijem obliku. Neko se vrijeme činilo da se nitko ne može suprotstaviti njihovoj nadmoći, ali onda je stigao lovac naoružan oružjem i drevnom tehnologijom koja će mu pomoći preokrenuti tijek bitke.  

Smješten u fiktivni feudalni Japan, ovaj RPG koji neodoljivo podsjeća na serijal Monster Hunter razvio je studio Omega Force (Koei Tecmo) i izdaje ga EA. Bez obzira na snažne poveznice sa spomenutim serijalom, tvorci Wild Heartsa unijeli su inovacije koje ćemo iskusiti u obliku drevne tehnologije u borbi protiv neprijateljskih stvorenja – takozvanih Kemonoa. U intervjuu za IGN, dizajneri igre priznali su kako su razvili čudovišta koja su prejaka u odnosu na Kemono huntere te da su, kako bi poboljšali šanse igrača, morali osmisliti novi sistem borbe – Karakuri. Štoviše, su-redatelj Edagawa je sam priznao da je igra u nekim trenucima preteška čak i za njega. 

Igrači će moći iskoristiti novi Karakuri koji omogućava konstruiranje raznih objekata tijekom borbe. Primjerice, bit će moguće konstruirati određenu vrstu kutije ili opruge za približavanje ogromnim Kemonoima ili izbjegavanje njihovih snažnih napada. Karakuri sistem je dizajniran upravo da bi igraču pomogao u borbi i dao mu jedan oblik prednosti.  

Ipak, redatelji igre dodaju kako će uspješni biti jedino igrači koji uspiju vješto ovladati sustavom konstruiranja. Međutim, iz tog su razloga odlučili razviti online multiplayer značajku, da bi omogućili igračima da rade zajedno i bore se protiv Kemonoa, koji su, izgleda, zaista izazovni. Fleksibilan multiplayer podržavat će do tri igrača te će uključivati i  crossplay značajku za bezbrižno igranje bez obzira o kojoj platformi je riječ. 

Wild Hearts stiže ovaj petak, 17. veljače na PC, PlayStation 5 i Xbox Series X|S.