The Medium je nova horor igra poznatog poljskog razvojnog studija Bloober Team (The Blair Witch Project, Layers of Fear, Observer), koja je prvotno najavljena na Microsoftovom livestreamu Inside Xbox u svibnju. Prošloga tjedna u sklopu velikog Microsoftovog live eventa Xbox Games Showcase dobili smo i premijerni gameplay trailer te najavu nove jedinstvene gameplay mehanike, koju nam studio Bloober Team sada detaljnije pojašnjava i prikazuje u novom gameplay videu.

Naime, osim što će imati interesantnu i zastrašujuću horor atmosferu koja izrazito podsjeća na Silent Hill, radnja igre The Medium odvija se u dvije odvojene stvarnosti. Velika novost je činjenica da će igra istovremeno renderirati obje stvarnosti i svijeta – realni svijet i spiritualni svijet i to kompletno bez trzanja  i učitavanja. Drugim riječima, imat ćemo dva prikaza slike na jednom ekranu, a dok će na lijevoj strani biti stvarni svijet, na desnoj će biti spiritualni svijet te će igrači s protagonisticom upravljati kroz oba svijeta istovremeno te rješavati zagonetke koristeći oba svijeta.

Osim samog takozvanog “dual reality” gameplaya, u novom videu studio Bloober Team pokazuje i neke konkretnije detalje i finese mehanika koje nas očekuju u igri, kao što je istraživanje okoline, potraga za skrivenim tragovima i putevima uz pomoć mehanike zvane “Medium Sense“, ali i psihičke sposobnosti protagonistice Marianne.

Kako sve to izgleda, pogledajte u novom službenom prikazu gameplaya u nastavku, a dotada podsjećamo da The Medium izlazi za blagdane 2020. godine za PC te next-gen konzolu Xbox Series X.