Prije nekoliko mjeseci pisali smo o tome kako je Monster Hunter World postao Capcomova najuspješnija igra, a tome svjedoči i činjenica da je do danas prodan u više od 8 milijuna primjeraka.

Još u veljači izašla je informacija kako je Monster Hunter World digitalno i fizički prodan u 6 milijuna primjeraka, da bismo mjesec dana kasnije – u ožujku – saznali kako se ta brojka izrazito brzo popela i na 7,5 milijuna. Capcom je danas objavio i službeni fiskalni izvještaj za taj čitav prošli kvartal, te detaljno izložio podatke o zaradi.

U izvještaju, iako se tiče svih njihovih  igara, posebno su istaknuli Monster Hunter World koji je zadržao svoju popularnost i proširio bazu fanova, time ostvarivši fenomenalan uspjeh na PlayStationu 4 i Xboxu One. Tako brojka ukupno prodanih primjeraka Monster Hunter Worlda na kraju prošlog fiskalnog kvartala (do 30. lipnja) iznosi 8,3 milijuna.

U Capcomu smatraju kako se Monster Hunter World time obilježio kao svjetski hit, učvrstio kao međunarodni brend i pojačao njihovu bazu IP-a (što doista govori puno, kad uzmemo u obzir da se nalazi u društvu drugih izrazito popularnih Capcomovih franšiza poput Mega Mana, Dead Risinga, Street Fightera i Resident Evila).

Činjenica zbog koje u Capcomu sada zasigurno još sretnije trljaju ruke je i to da Monster Hunter World za samo tjedan i pol (točnije – 9. kolovoza) napokon dolazi na PC putem Steama, gdje će mu se otvoriti još jedno ogromno tržište koje će Capcomu dodatno popraviti statistiku i prodati se u još nekoliko milijuna primjeraka.

Ukoliko vas zanima čitav Capcomov izvještaj za prošli fiskalni kvartal objavljen putem njihove službene stranice, možete ga pronaći na ovom linku.